TÉMÁK, Kategóriák

Hogyan kezeljük otthon a herpeszfertőzést?

615
HOZZÁSZÓLÁS:

A legtöbben gyerekkorunkban átesünk, a herpes simplex, a HSV-1 fertőzésen, így a száj vagy az orr körül, később időnként kiújuló ajak- vagy orrherpesz jelentkezik. A két herpesz között nincs lényegi különbség, csupán az, amennyit nevükben is hordoznak. gyogynovenyek-3

A orrherpeszt is okozó vírus, gyakran stressz, megfázás vagy egyéb fertőzés miatt kap erőre. Nőknél száj körüli kiütések jelentkezhetnek, például havi ciklus kezdete előtt. Rákellenes kezelés után, amikor immunszuppressziós gyógyszereket szed a beteg, sokat bajlódhat a herpesszel.

Mit tehetünk herpeszfertőzés esetén?

A herpeszfertőzés nem jelenti feltétlenül azt, hogy más fertőzésekre is fogékonyak vagyunk, hanem csupán annak a jele, hogy immunrendszerünk nem működik tökéletesen. Ne törődik tehát bele, hogy életünk kellemetlen velejárójaként végigkísér, hanem tegyünk meg mindent, hogy meggyógyuljunk. Az antibiotikumokat kerüljük el, helyette például az enzimekben gazdag étrend, igen jó eredményeket produkál.{module Adsense}
Az ajakherpesz és az orrherpesz nem gyógyíthatók véglegesen, a tünetek kenőcsökkel eredményesen kezelhetők. A kiegyensúlyozott táplálkozás sokat segít, erősíti az immunrendszert, így csökkenthető a vírus újbóli „fellángolása”. Az orrot is támadó herpesz simplex vírus kitörése előtt, általában zsibbadás vagy bizsergést érez a beteg az érintett területen. A nátha savója igen fertőző, így a megfázásból keletkező orrherpeszes figyeljen oda, hogy ne adja tovább a vírusokat.

Fekete nadálytő

A növény tartalmaz allantoin vegyületet, amely elősegíti az új sejtek növekedését és ez igazolja a több mint 2.500 éves használatát. A fekete nadálytőt az orrherpeszre, a kis vágásoktól az égéseken át, a csatákban szerzett nagy sebesülésekig mindenre alkalmazták.

Sebgyógyító képességén kívül, tanulmányok igazolják gyulladáscsökkentő hatásait is. Az allantoin számos, recept nélkül is kapható bőrápoló krém aktív összetevője. A hüvelyi fertőzések kapcsán fellépő viszketegség elleni kenőcsök is tartalmazzák az anyagot.

Kövirózsa

A kövirózsa kivonata, a kövirózsa krémek, vagy a friss leveléből kipréselt lé, esetleg kövirózsa illóolaj, felgyorsítja a herpeszes seb gyógyulását.

Orrherpesz esetén tilos:

Erős napon tartózkodni, mivel egyeseknél a nap kiújíthatja a vírust.

615
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]