TÉMÁK, Kategóriák

Hogyan védekezzünk természetesen herpesz ellen?

662
HOZZÁSZÓLÁS:

A herpesz a szervezetben megbújó fertőzés, mely időről-időre újra jelentkezik, így beszélhetünk a herpesz aktív és passzív időszakáról. herpesz-19

3 fajta herpeszt ismerünk:

  • Ezek közül az első – HSV-1 – a herpes simplex vírus által okozott betegség (általában az ajak szélén és az orr belsejében, illetve körülötte idéz elő hólyagot).
  • A második – HSV-2 – a nemi szerveken okoz sebeket,
  • míg a harmadik a varicella, a bárányhimlőt és övsömört okozó vírus.

A herpesz aktív időszakában mindig fertőző. A legtöbb ember gyerekkorában átesik a HSV-1 fertőzésen.

Az elsősorban a nemi szervet megtámadó herpesz jelenthet nagyobb gondot. Nemi úton terjed, és leginkább az immunrendszer gyengülése, menstruáció előtt vagy túl sok stressz következtében válik aktívvá a szervezetben. A HSV-2 nem gyógyítható, de a helyi kezeléssel a kellemetlen tüneteket tompíthatjuk.

A bárányhimlő, a herpesz harmadik válfaja, inkább a gyerekkor betegsége, mely tavasz kezdetén jelentkezik. A fertőzést követően, a Varicella vírus éveken keresztül lappang a szervezetünkben. A későbbi aktívvá válása során, már övsömörként jelentkezik felnőttkorban.

Herpesz elleni védekezés

A cinket tartalmazó ételek, mint a napraforgómag, a kemény héjú gyümölcsök, a kagyló, a rák, megakadályozzák a herpes simplex szaporodását, ezért sokat fogyaszthatunk belőlük. Egy régebbi kísérlet során, a herpes simplextől gyakran szenvedő betegek számára, a kiújulás első jelei után, azonnal bioflavonoidokat és C-vitamin tartalmú keveréket adtak, melynek következtében 38-ból 25 betegnél, a hólyagok kifejlődése nem következett be.

A nemi szerveket támadó második herpesz típusairól, a természetgyógyászok azt mondják, hogy a vitalitás csökkenése miatt válik aktívvá, és ezt lizinnel tudjuk ellensúlyozni. Lizint tartalmazó ételek, a csirke és bárányhús, a hal, a legtöbb gyümölcs és zöldségféle, illetve a tej, de lizintartalmú készítmények is kiválóan hatnak.

Édesgyökér

Az édesgyökér készítmények serkentik a sejtek saját vírus elleni anyagának, az interferonnak a termelését. Nem meglepő, hogy tanulmányok a szemérem tájéki és az ajakherpeszt okozó Herpes simplex vírus elleni hatásáról számoltak be. A megtisztított sebekre szórt édesgyökérpor is segíthet meggyógyítani a herpeszt.

Izsóp

Az izsóp gátolja a nemi szervi és az ajakherpeszt okozó Herpes simplex vírus növekedését. Próbálja ki a növény főzetével átitatott borogatást krónikus, visszatérő fertőzések ellen.

Majoránna

Laboratóriumi vizsgálatok szerint a majoránna gátolja a nemi és az ajakherpeszt okozó vírus növekedését. Akinek visszatérő herpesze van, próbálja azt, hogy majoránnából készített olajokkal kenegeti a sebeket. A majoránna készítményeket ugyanakkor el is fogyaszthatjuk.

Kövirózsa

A kövirózsa kivonata, a kövirózsa krémek, vagy a friss leveléből kipréselt lé, esetleg kövirózsa illóolaj, felgyorsítja a herpeszes seb gyógyulását.

Herpesz esetén tilos lenne:

A dohányzás, illetve tápanyag szegény ételek, mint a gyorséttermi ételek fogyasztása, egyeseknél pedig az arcnak a túl erős napsugárzásnak való kitétele.

662
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]